Low-carb dorty se liší od klasických dortů sníženým obsahem sacharidů a jsou zcela bez bílého cukru. Jako sladidlo se používá přírodní erythritol, který se hojně vyskytuje například v pivu, houbách, hruškách či hroznovém vínu a jeho kalorická hodnota je nulová. Dorty jsou vždy bezlepkové, protože místo pšeničné mouky jsou využity ořechy v podobě mandlové, kokosové či jiné ořechové mouky.
Nízkosacharidové stravování může pomoci se zhubnutím, s lepší kontrolou krevního cukru, zlepšení diabetu 2. typu, a také s lepší koncentrací a mentálním výkonem. Zároveň je nízkosacharidové stravování i dlouhodobě dobře udržitelné.
Cílem nízkosacharidového stravování je zbavení se závislosti na sladkých, ultrazpracovaných a v dnešní době nadměrně konzumovaných potravinách a nahradit je kvalitními surovinami, jako jsou vejce, maso a zdravými tuky obsaženými např. v avokádu, ořechách, a které z nutričního hlediska přináší daleko více zdravotních benefitů.
Co pro vás v kafedoma připtavujeme?
low-carb dorty a sladkosti
low-carb kuchyně